***       Водещите вечерни новини       на 23 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 23 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! EП реши: Русия е спонсор на тероризма. След поредно поскъпване на такситата, искат нощен транспорт в София


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 23 ноември   

 

Европейският парламент (ЕП) утвърди през днешния ден резолюция, в която дефинира Русия като „ страна, спонсор на тероризма “. Тя бе призната с 494 гласа „ за ", 58 „ срещу " и 44 въздържали се.

В резолюцията Русия е избрана като „ страна, спонсор на тероризма " и „ страна, която употребява терористични средства ". Което въпреки всичко е намаляване от първичната позиция, че е „ терористична страна “.

***

Инициативата идва, откакто стана ясно, че С РЕШЕНИЕ НА СОС ТАКСИМЕТРОВИТЕ ПРЕВОЗИ ПОСКЪПВАТ ОТ 1 ЯНУАРИ. 

Това значи, че за последните две години нарастването на цените за таксиметров превоз в столицата ще доближи 51%. 

„ Увеличението на цената на такситата е фрапантно и Столична община е длъжна да даде евтина и налична опция за нощните пътувания ”, споделят от „ Спаси София ".

***

***

„ Темата за меморандума с Gemcorp е неблаговиден фойерверк на ГЕРб и опит да се отвлече вниманието от значимите тематики. 

За този меморандум би трябвало да попитате министерство на енергетиката. 

Това не е контракт. Този меморандум е преустановен и няма никакви опасности за страната. 

Днес гласувахме за тази краткотрайна комисия за Gemcorp, очевидно депутатите от ГЕРБ желаят да взимат в допълнение заплащане. Нека проверяват, дано си търсят, на финала ще открият, че няма нищо и ще се види, че това са фойреврки за отклонение на вниманието. Меморандумът е преустановен “.

***

***

Софийският бул. " Витоша " се подрежда на 47-а позиция в Европа в класацията за най-скъпи търговски улици. Средният месечен наем за магазин от 100 кв. м на известната столична дестинация е малко над 50 евро/кв. м, което е с 10 на 100 по-малко по отношение на равнищата от 56 евро/кв. м през 2019 година.

***

Тази година тя ще бъде пред Народния спектакъл и ще има нов дизайн. Тя е висока 10 метра и ще бъде украсена с 200 разнообразни по величина топки в цвят шампанско покрити с брокат.

***

***

„ Едно от инфраструктурните уреди в столицата е било изумено ", написа в " Телеграм " кметът на града Виталий Кличко. „ Останете в убежищата! Въздушната паника продължава ", добави той.

Властите оповестиха за трима убити и трима ранени в украинската столица при съветски удар по двуетажна постройка.

***

Мъжът, който нощес откри огън в супермаркет на " Уолмарт " в американския щат Вирджиния и умъртви шестима души, е бил чиновник на комерсиалната верига, съобщи АП, като се базира на полицията. 

Началникът на силите на реда в град Чесапийк Марк Солески сподели пред публицисти, че нападателят се е самоубил. 

Малко преди офанзивата супермаркетът е бил цялостен с гости, които са пазарували за Деня на благодарността. Все още се обясняват претекстовете на причинителя.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР